En massa fina kort

Jag har fått en massa kort som jag beställde i fredags från Fuji direkt. 100 gratis foton, bara 29 spänn i porto. Me like!!
Så jag beställde och idag kom de alltså. Underbart att de inte är kapade eller något, utan alla är jättefina, lite olika i storlek, anpassade efter motivet. Jag är mer än nöjd och rekommenderar dem absolut!
Nu har jag inte tid att blogga mer, har ju skrivit inte mindre än 8 inlägg på min NYA blogg redan, så  titta på den istället.. om man nu vill läsa mer, vill säga.
Jag ska iallafall lägga mig under täcket lite, för jag fryser snart ihjäl!
Jessica

PS, om länken till nya bloggen inte funkar så är adressen http://nexas.blogg.se Ds





NY BLOGG med NYTT KONCEPT!

Jag ville inte skriva så mycket personligt på den nya bloggen, så jag hittade på något som jag aldrig sett innan. Maratonskrivning. Kolla om du kan vara med, och skriv gärna om detta på din egen blogg för att sprida ordet vidare!!
http://nexas.blogg.se är adressen.

Jessica




Mystiska grejor

När jag la in Twitter så rörde jag tydligen till det såpass att man inte kan kommentera. Och det är ju inte SÅ jag vill ha det. Men just nu får det vara så, för jag ska jobba med den nya bloggen idag, och vem vet, kanske kan man få igång den till kvällen?
Jag återkommer i frågan senare, vi ska (tyvärr) städa och en del annat idag säger Peter, själv känner jag mig lite för kreativ för sånt, men ok, vi får se hur det blir.
Tack Becca för du talade om hur det var med kommentarerna, det var jag nämligen inte medveten om.

Hoppas alla får en bra dag!




Hälsofreak av misstag, och ett grytrecept


Attans, vi är nästan nyttiga ju. Nu har vi ätit sallad i två dagar, mest för att det blev över igår, efter våran lilla picknick. Vi har blivit lite mer så att vi tar vara på rester, vilket man knappast kunde beskylla oss för förut. Men man tjänar på det, faktiskt.
För att variera samma mat räcker det ofta att lägga till något. I vårt fall la vi till stekt bacon i strimlor (Euroshoppers har minst fett och kostar knappa tian per paket, vi använde två paket) och lite annan dressing än igår.

Fast det är tillfälligt, det där med hälsofraksstilen. Imorgon kommer jag att få käka Peters mumsiga juicegryta.
Ca 500 g Fläskfilé som strimlats i bitar steks i salt o vitpeppar ganska hårt. Häll på ca 3 dl grädde och 2 dl juice. Skär upp ett par, tre tomater i klyftor, tillsätt ett par tsk curry, och ev någon msk Mango Chutney. Låt koka i en kvart, servera med ris o ev sallad. Smaskigt värre!!

Det som blir över sparar man i kylen över natten och lägger i pitabröd med lite fräscha grönsaker och ris nästa dag. Samma, men annorlunda och gott. Återigen, återvinning av rester! *ler*






Skumt folk

Ni är lite skumma, kära besökare. Jag vet inte vilka ni är, och ni presenterar er inte heller, så som jag brukar säga IRL, alla som jag inte känner eller får presenterade, de är skummisar tills jag vet något om dem. Bara så att ni vet!!

Och javisstja. Jag har börjat twittra lite. Känns lite mysko, fattar kanske inte allt, men det är mest på skoj till en början så får vi se vad som händer sen.

Slutligen har jag hittat en cd-skiva med foton som jag hade glömt bort. Kastade den nästan! Kolla vilka sötisar som dolde sig där:
Axa, min gamla hund, och Lazys unge Cazzandra. Här var hon barnvakt när Cazzan var ca tre dagar och Lazy gick ut en sväng, vill jag minnas. Slickandet betyder att hon försökte tvätta henne, inte käka upp henne till middag :)

Sizzy, min gammelmorbrors gamla katt som jag var kattvakt åt en massa för några år sen. Kortet är taget när hon satt i ett fönster och tittade bak på mig, därav den extremt ljusa bakgrunden :)

That's it. Nu ska jga göra nåt annat ett tag igen.




Första Maj-foton!

Vi hade kvälls-picknick med pastasallad igår. Därefter blev det en promenad runt badplatsen och hamnen. Lucas gillade det skarpt, och Nemo var glad att få följa med han också.




















Otäcka sanningar

Jag hittade ett klipp på mammabikten som jag känner att jag måste dela med mig av även här, det är nämligen min all time favorite Magnus Betnér som framför sina åsikter. Kan väl säga att jag hoppas han får nobben av SVT för idén om sitt program..*ler* Fast han har en poäng.





Världens góaste sköldpadda

Jag bara ÄLSKAR Elvis. Världens bästa sköldpadda. Jag har norpat några strippar på hans egen sida, här är ett par:




En lite äldre och en lite nyare!! Aahhh..




Vad har du gjort idag då, lille vän?

Varje dag när vi går ifrån dagis, så frågar jag vad Lucas har gjort och om han har haft kul, vilka han lekt med osv.
Ofta berättar han utförligt och med massor av detaljer om vad de ätit, vem som jagat vem, hur många gånger de börjat skratta under tysta leken och så vidare.

 Idag var livet inte så skoj, verkade det som dock, och detta TROTS att de var ute och lekte och rullade nerför pulkabacken (som numera är grön av gräs.. huu för att tvätta grönskan!).
På min fråga vad de gjort blev svaret "inget.". På nästa fråga om han ändå inte haft LITE kul, ens när de lekte i backen (han skrattade så han kiknade nämligen) så blev svaret ett rungande NEJ!
När jag försökte få honom att förklara varför det inte varit skoj på dagis idag, så tyckte han nog att jag var aningen tjatig, svaret blev
"Men mamma, det är baskat trååååkigt ibland det bara är det ju."

DÅ hade jag aningen svårt att hålla mig för skratt, och killen har ju rätt, det KAN onekligen vara väldigt tråkigt vissa dagar, så är det bara.
Ung och vis. Personligen har jag alltid trott att visdom kommer med åren?

Förresten: I förrgår frågade jag honom vad han gjorde ute med sina kompisar, och döm om min förvåning, när svaret blev "Vi hänger bara, mamma!" Och här är bildbeviset, haha.




Mitt sociala liv..eller nåt

Hurra. grannkillen har tatuerat sig igen. Vilket innebär att jag får smörja in den nya tatueringen åt honom, eftersom den sitter på ryggen. Igen. Det är den andra tatueringen han frågat mig om hjälp med. Innan dess hade vi aldrig ens tilltalat varandra. Lika lite som jag tilltalat någon av mina andra grannar här, annat än med ett "hej" eller "tack" när någon hållt upp en dörr.

Lite sorgligt känns det, att inte känna sina egna grannar. Det är nämligen första gången jag inte vet ett smack om dem. Annars har det varit lite standard att springa till grannarna och fika, kolla deras djur eller få lite barnvakt, be dem köpa med sig något på affären eller kanske köpa något åt dem, boka tvättid så någon ska få extra långt tvättpass
(för att man själv inte utnyttjar sin tid utan överlåter den på grannen som har tiden före eller efter ens egen) ibland, eller tja,  bara prata lite.

Till och med "Satan" eller Britta som hon egentligen heter, som bodde vägg i vägg med mig i Vingåker, var på sitt eget speciella vis en rolig granne. Hon var rätt tjurig, men när jag bjöd in henne på kaffe blev hon genast mycket trevligare. Saken var den att hon hade ont i leder och var ensam. Alla hennes vänner hade dött eller flyttat miltals. Klart tanten kände sig grinig. Hennes "hobby" var att leta fel hos omgivningen. i mitt fall störde hon sig på mina katter Knasen och Zingo.


Hur kan man störa sig på såna sötisar? Zingo till vänster, Knasen till höger. Bröderna brothers!



Det lustiga är att det är inte förrän nu som jag insett att det mesta av mitt sociala liv har legat hos grannar och släktingar. Jag har liksom aldrig haft problem att umgås med grannar, snarare tvärtom. Därför känns det lite konstigt att de inte är så sällskapliga av sig här. Samtidigt är det rätt skönt att slippa förfrågningar om man kan ha grannens hund eller kolla deras barn eller om de får låna fyrtio kronor till ett paket cigg.. det ska jag inte neka till. Men ändå kan jag ibland sakna att ha någon att prata lite med på lekplatsen eller att bara hälsa på någon på gården.

Mest av allt saknar jag att bo på "takåsen" i Vingåker, då Lucas farfar bodde i samma trappa, och jag gick dit o tog ut Tellus, hans schäfer, på långpromenader ihop med min egen schäfertik, Axa. Eller att komma in dit och sitta och spela kort och ta en öl (eller fem) på kvällarna. Grillkvällarna, festerna dit alla var välkomna, kaffestunderna hos Lotta (som försökte tussa ihop mig med sin styvson, haha) eller pratstunderna med "skrika" och barnvaktskvällarna hos Katta.
Allt i samma hus.
What can I say, det var tider det!!


Tellus utanför takåsen. Folk var sura för husse aldrig hade koppel på promenader och annat. Men mer väldresserad hund får man leta efter, det roliga var att han lydde mig och sin husse bäst av alla, så även jag hade honom lös ihop med Axa :o)  Fast mest på gärden och otrafikerade vägar..

Nåja. Kanske lär jag känna lite folk när vi flyttat igen. Den som lever får se!!







Man får roa sig bäst man kan på toa

Jag fattar inte att jag sjunkit till Peters (och tydligen ett antal av hans kollegors också, efter vad han har berättat) nivå, och tagit med mig laptopen in på toa. Läsa, okej, det händer ju att det är lite tråkigt på toan, så det har jag gjort en massa gånger. MEN: jag har verkligen aldrig haft den tanken i skallen innan jag träffade Peter, så jag skyller på honom, men jag inser när jag nu sitter här, vilken bra arbetsställning detta faktiskt är?!

Att skriva i den här ställningen är galet lätt jämfört med att sitta i sängen eller vid skrivbordet, det bara flyter på, och det är inte ett dugg jobbigt att skriva heller, vilket jag var rätt övertygad om att det skulle vara.
Hmm. är detta första steget mot att bli en toalettbloggare? Som skriver alla sina inlägg på toa!  Jag tror inte det, men man kan inte så noga veta, jag kanske får ett ryck och testar det en vecka eller så, bara för att liksom.. jag är lite mysko, det vet ju alla redan..
Jaja, nu har jag varit klar en lång stund, så jag antar att det är dags att ställa laptopen på kattlådan och slutföra besöket för att sen återföra datorn till standardplatsen, så att säga..


När det kommer till toalettbesök får man roa sig bäst man kan, så är det nog bara.




Jag tror det föreligger ett fel..

Mest för att se vad resultatet blev..
Jessica
Peter:
13%

Försök inte ens!

Kärlekstest
Känns kanske inte riiiktigt som det är ett sanningsenligt resultat, med tanke på att vi firar två år (utan pauser) imorgon, Första Maj. Vad tror ni?




Allting är så jäkla gratis!

Gratissidor. Nätet kryllar av dem. Vissa bra, andra sämre. Men jag testar sällan, så Heyli kan känna sig hedrad att hon fått mig att gå med i Gratis5. Nu ska jag själv jaga rätt på några medlemmar så jag också kan få lite presentkort, det kan jag behöva i dessa knapra tider ;)

Gratis5.se
Vill DU hjälpa mig genom att gå med och då själv tjäna 25 poäng så kan du gå med via mig här!
Jag har kollat runt på sajten lite, och det är rätt så bra erbjudanden man kan ta del av, så eftersom det är gratis och valfritt så är det ju inget man förlorar på.. Jag kan också tänka mig att gå med via andras länkar till andra sidor i utbyte mot att ni går med via min länk, så tjänar alla på det. Jag är nästan inte med i någonting alls, så det finns en del chanser att få mig som "sin" medlem :)




Flyttfunderingar

Jag hatar att packa. Det finns liksom inget system där man kan leva i harmoni ända till den dag man flyttar, utan minst en vecka ska man behöva tillbringa med ett gäng lådor. Inte så värst inspirerande, om jag får tycka något.
Dessutom är det fasansfullt mycket saker som ska packas, så man drar sig ju för det. Än värre än att packa upp, måste jag säga att jag tycker, faktiskt.
Vid uppackningen är det inte så svårt att få saker att hitta ett hem, särskilt inte om man samtidigt märker varje låda eller hylla med innehållet på något vis. Då har man snart rätt bra struktur.
Att investera i förvaring är också ett knep för att det inte ska bli så rörigt. Det är liksom ganska lätt att ställa en tidskriftssamlare i en hylla jämfört med att hitta en plats åt en hög med diverse tidningar. Eller att lägga 30 par stumpor i en plastlåda och ställa på en hylla, istället för att lägga strumporna på samma hylla utan förvaringslådan. Då hade de rullat runt och sett irriterande ut.  Med plastlådan finns plats för flera andra saker på samma hylla. Kanske alla underkläderna?

I teorin har jag massor av kunskap, men jag avskyr verkligen att göra det som krävs, det är så galet tråkigt. Det är roligare den andra delen av en flytt, när det ska inredas och göras fint, än den första delen, då man ska inse hur mycket skit man samlat på sig, och hur bristfällig förvaringen är i många lägen.
Fördelen är väl att man när man väl kommer på plats har ett rätt färskt minne av allt man inte var nöjd med i förra hemmet, och då kan man ju åtgärda det.. Man får helt enkelt utnyttja tillfället!

Jag kommer åtminstone passa på att få precis allting tvättat innan det packas, för då behöver man bara ta fram det man ska ha istället för att börja med att lägga allt i tvätten. Lindrigare!

Hmm, lite sugen blev jag på att rensa lite i hyllor och lådor, så det är väl bäst jag passar på!




Lite senare än det var tänkt

Hejsan!!
Nu är vi hemma igen, efter en helg full av hoppande på studsmatta och cyklande på nya cykeln! Det har dessutom blivit en väldig massa ätande, det började med smörgåstårta, sen fortsatte det med tårta och pizza, sen tacos och mera fika och idag hann vi med en tur ner på samhället i Vingåker för att köpa en ny cykelhjälm till Lucas, och då kom min moster och ville ha fikasällskap på ett av stadens konditorier. Så det blev en macka med!
Man gör inte så mycket annat än käkar i Vingåker, haha.

Eller jo, förresten. I lördags var det lite dramatik på kvällen när en kille sprang runt med kniv och hotade någon på samma gata som mina föräldrar bor, han fick lite mothugg av min före detta granne D och åkte då och hämtade det tyngre artilleriet och kom tillbaka. Då kom polisen och spärrade vägen och tog in killen i häkte, och där sitter han visst än för olaga hot och grovt vapenbrott. Det må vara en håla, men lite action blir det ibland ändå!

Lucas har i alla fall varit helgens stora vinnare, han har fått studsmatta och ny cykel plus ny hjälm, och dessutom fick han ju leka med alla släktens barn i samma ålder ungefär; Hannez, Kajsa och Ludvig, samt Lea, men eftersom hon inte är mer än ett år (imorgon, hurra hurra) så fick jag vara lite barnvakt åt henne medan de större barnen lekte. Hon hänger inte med riktigt än, hehe.

Dessutom har jag läst ut boken som mamma betalade åt mig, Janet Evanovich 13; Snabbt byte. Superbra, som alltid. Nu går turen vidare till mamma att läsa, och sen blir det min gammelfaster Lenas tur innan jag får tillbaka den!

 Det var kul att se Becca och Robin en snabbis när vi kom med tåget, när vi lämnade över några påsar med kläder som är mer passande till Liam än till Lucas. Det var ett tag sen vi sågs ju!

Nu orkar jag inte skriva mer, har tagit åksjuketablett så jag börjar känna mig rätt seg nu, det är en bieffekt tyvärr. Ska försöka komponera nästa två veckors matlista och skriva en handlingslista, så vi kan åka och storhandla, det börjar behövas snart. Inte så vi är helt utan allting, långt ifrån, men det är dags att fylla på lite!

Skriver lite mer lite senare.





Besökare:
Totalt
Idag
Online just nu



RSS 2.0